Yalnız Mesajı Göster

Patates Püreli Somon İzgara

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patates Püreli Somon İzgara



Patates püreli somon ızgara tarifi - Patates püreli somon ızgara Yapılışı
Malzemeler


4 dilim somon balığı

Tuz, karabiber

4 çorba kaşığı zeytinyağı

Püre için

4 orta boy patates

Tuz


Hazırlanışı


Somon dilimlerini yağlayıp, tuz ve karabiberle ovun Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip somon dilimlerini yerleştirin Önceden ısıtılmış 170 derece fırına verip 20 dakika pişirin


Diğer tarafta patatesleri soyup iri küpler halinde doğrayın Bir tencereye koyup üzerini geçecek şekilde su ilave edin Tuz ekleyip patatesler yumuşayana kadar haşlayın Haşlama suyundan 1 çay bardağı kadarını ayırın Kalan suyu süzün


Patatesleri ezerek püre haline getirin Ezerken azar azar haşlama suyundan ekleyerek kıvam almasını sağlayın Tadını kontrol edip gerekirse biraz tuz ekleyin


Patates püresini tabaklara paylaştırın Üzerlerine birer dilim pişmiş somon yerleştirip sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla