Konu
:
İspanaklı Çipura
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Çipura
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Çipura
Malzemeler
Mutfak
Zorluk ***
Süre 70 dk
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Tart için :
850 gr çipura balığı
30 Adet iri ıspanak yaprağı
1
5 su bardağı taze kreama
2 Adet yumurta akı
1 Adet limon
Tuz, birkaç tane karabiber
Sos için :
4
5 Çorba kaşığı tereyağı
3 Çorba kaşığı un
2 Adet taze soğan
1 Çorba kaşığı acı hardal
3 Kepçe balık suyu
2 Çorba kaşığı sirke ile karıştırılmış su
1 Tutam tozşeker
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Balığın kılçıklarını ayırıp tuz ve limon dilimleri ilave edilmiş suda haşlayın
Balık etini robottan geçirin
Krema, 1 tutam tuz ve karabiberle karıştırılmış yumurta aklarını mikserle çırpıp balık etine ilave edin ve karıştırın
Ispanak yapraklarını sıcak suya batırıp çıkarın
Altı adet küçük tartolet kalıbını yağlayıp bir ucu dışarıya sarkacak şekilde ıspanak yapraklarıyla döşeyin
Ortasına balık ezmesini doldurup, sarkan ıspanakları üzerine kapatın
200 dereceli fırında 20 dakika kadar pişirin
Sos için ; kıyılmış soğanları 1
5 çorba kaşığı tereyağında sote edin
Sirkeli su ile ıslatıp 1 tutam tuz ve karabiber serpin
Atelten alıp kapağı kapalı olarak 15 dakika bekletin
Mikserle karıştırıp hardal ve tozşekeri ekleyin
1
5 Çorba kaşığı tereyağı ile unu pembeleştirin
Sıcak balık suyunu azar azar dökerek sürekli karıştırın
5 dakika pişirip, soğanlı karışıma ekleyin
Kalan tereyağını ilave edin
Dilerseniz üzerini nar taneleri ile süsleyip sos eşliğinde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul