Konu
:
İzgara Lüfer
Yalnız Mesajı Göster
İzgara Lüfer
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İzgara Lüfer
Malzemeler
Mutfak
Zorluk ***
Süre 30 dk
Kaç Kişilik 4
Yöntem
1 Çorba kaşığı ayçiçek yağ
(ızgara telini yağlamak için)
4 Adet orta boy lüfer
(temizlenip, yıkandıktan sonra kurulanmış)
30 gr un (4 çorba kaşığı)
Yarım çay kaşığı tuz
Beyazbiber
2 Adet limonun suyu
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
Önce ızgarayı yakın
Izgara telini yaklaşık 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayın
Balıkların iyi pişmesi isteniyorsa, balıkların her iki taraflarına da bıçakla birer çentik atın
Eğer az pişmiş isteniyorsa bu işlemi yapmayın
Unu ve tuzu birlikte eleyip, biberi karıştırın
Limon suyundan 2 çorba kaşığı kadarını bir kenara ayırıp, kalanını balıkların üzerine serpin
Balıkları una bulayıp, fazla ununu silkeleyin
1 ölçü limon suyuna 4 ölçü zeytinyağı olacak şekilde bir sos hazırlayın
Balıkları sıcak ızgaraya yerleştirin
Balıklar pişerken, temiz bir fırçayla arasıra hazırlamış olduğunuz bu sostan üzerlerine sürün
Yaklaşık 5 dakika sonra balıkları altüst ederek diğer yanlarını da 5 dakika pişirin
Balıkları önceden ısıtılmış tabaklara alın
Kalan limon suyu ve zeytinyağı karışımına kıyılmış maydanozu ilave edin
Izgara lüferleri, zeytinyağı limon sosu ile birlikte, sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul