Konu
:
Hamsi Guvec
Yalnız Mesajı Göster
Hamsi Guvec
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsi Guvec
Hamsi guvec
½ kg hamsi
2 adet domates
2 adet yesil biber
1 adet patates
¼ bag pazi (veya ispanak)
1 çay bardagi misir unu
1 adet yumurta 1 adet kuru sogan (veya mevsiminde ½ demet taze sogan)
2 su bardagi su
1 kahve fincani zeytinyagi
tuz
Hazirlanisi
Hamsileri, kafalarini kopararak ve kilçiklarini çikararak fileto halinde ayiklayiniz; yikayip durulayiniz
Domatesleri küp seklinde, biberleri de çekirdek yataklarini çikarip enine dograyin
Patatesleri rendeleyin
Temizlenmis paziyi iki dakika kadar haslayip süzgece aliniz ve ince ince dograyiniz
Sogani ince kiyiniz
Tüm malzemeyi genis bir kapta harmanlayip iki su bardagi su ilave ediniz ve bilahare toprak güvece basaltiniz
160-180oC firinda 40 dakika pisiriniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul