Konu
:
Hamsi Dolmasi
Yalnız Mesajı Göster
Hamsi Dolmasi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsi Dolmasi
Gereçler:
500 Gr
İri hamsi
2 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
½ çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Hamsiler kafaları koparılıp kılçıkları çıkarılarak fileto olarak ayıklanır, yıkayıp durulanır
Her iki tarafı tuzlanır ve biberlenir
Soğanlar ince halkalar halinde doğranır; tuz ve karabiber serpilip biraz ovulur
İnce kıyılmış maydanozlar karışıma katılıp iyice karıştırılır
Ayıklanmış bir hamsinin üzerine harçtan bir miktar konarak üstü diğer bir hamsiyle kapatılır ve hamsiler hafif yağlanmış bir tepsiye dizilip sıvı yağın kalanı üzerine dökülür ve 150OC sıcaklığa ayarlanmış fırında 40 dakika kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul