Konu
:
Mayonezli Kefal
Yalnız Mesajı Göster
Mayonezli Kefal
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mayonezli Kefal
Malzemeler
1 adet büyük kefal
1 adet küçük baş sogan
1 adet küçük havuç
1 adet küçük kereviz
1 adet defne yaprağı
1 kase rus salatası
Yarım kase mayonez
8-10 adet kornişon turşu
Yapılışı
Balığı temizledikten sonra 2-3 parçaya bölerek tencereye üzerini geçecek kadar su koyunuz
Ìçine havuç, kereviz, soğan, defne, tane biber, normalden biraz fazla tuz ve limon ilave edin
Orta ısılı bir ocakta balığı pişirin
Suda biraz beklettikten sonra çıkarıp soğutun
Etini kılçığından ve derisinden temizleyin
Başını ve kuyruğunu ayırın
Servis tabağına Rus salatasını yerleştirin
Üzerine iri parçalar halindeki kefali sıralayın
Üzerini mayonez ile kaplayarak balığın kafasını ve kuyruğunu yerleştirin
Balık şekli verin
Üzerine ince ince kesilmiş kornişonlarla pul görüntüsü verin
Limon ve maydanozla süsleyerek servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul