Konu: Çiğ Balik
Yalnız Mesajı Göster

Çiğ Balik

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiğ Balik



Malzemeler


* 400 gr levrek veya kefal

* Tuz,karabiber

* 1 tutam dereotu

* 1 tutam maydanoz

* 2 çorba kaşığı zeytinyağı

* 5-6 adet limon

Yapılışı


Levreğin filetolarını çıkarın Derisini alıp ince şeritler halinde kesin 5-6 adet limon suyuna batırıp en az 2-3 saat bekletin

Servis yapacağınız zaman limon suyundan çıkarıp servis tabağına alın Zeytinayğı, tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ilave ederek servis yapın

Hazırladığınız filetoları limon suyu içinde 1 hafta kadar buzdolabında muhafaza edip dilediğiniz zaman servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla