Yalnız Mesajı Göster

Alabalık Parfesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalık Parfesi



MALZEME:


Parfe:

1 yumurta sarısı,

2 yaprak jelatin,

125 gr füme alabalık filetosu,

125 gr krem şanti,

1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu,

tuz,

karabiber,

1-2 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı


1 Bir gün önce: Yumurta sarısını bir kaba koyun, su dolu başka bir kabın üstüne koyun, benmaride koyulaşana dek yaklaşık 3 dakika çırpın Oluşan kremayı soğuyuncaya kadar karıştırmaya devam edin

2 Jelatini suya bastırın Balık filetolarını kıyın Krem şantiyi çırpın, hepsini yumurtalı kremaya yedirin Jelatini tarife göre eritip karıştırın Dereotu, tuz, karabiber ve limon suyu koyun

3 Malzemeyi küçük kahve fincanlarına doldurun, üzerini örtün ve buzdolabında bir gece bekletin

4 Parfeleri tabaklara ters çevirin Salata, domates ve dereotu ile garnitür yapın

Alıntı Yaparak Cevapla