Yalnız Mesajı Göster

Fırında Patatesli Alabalık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Patatesli Alabalık



Fırında Patatesli Alabalık Tarifi - Fırında Patatesli Alabalık Nasıl Yapılır - Fırında Patatesli Alabalık Malzemeleri




Malzeme Listesi


3 Adet Alabalık

3 Adet Patates

1 Yemek Kaşığı Tereyağı

1 Tutam Tuz

1 Tutam Karabiber

1 Tutam Kekik


Fırında Patatesli Alabalık Nasıl Yapılır?


1 Balıkları yıkayıp ayıklayarak ortadan ikiye ayırın Eğer balıklarınız ortaboy büyüklükte ya da daha küçük ise ikiye bölmenize gerek yoktur


2 Patatesleri ince ince kıyın ve bir kapta tuz ile harmanlayın


3 Uzunlamasına yapılmış güveç kabın alt kısmını bir miktar tereyağı ile yağlayarak alt kısmına patatesleri serin Üzerlerine karabiber ve


4 Balıkları üzerlerine, dış kısımları üstte olacak şekilde yerleştirin


5 Balıkların üzerine bir kaç tane küçük tereyağı parçaları koyup, kekik ve karabiber serptikten sonra fırına verin


6 Yaklaşık 45 dakika 180 derece fırında pişirdikten sonra fırından dikkatlice çıkararak servis edin


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla