Yalnız Mesajı Göster

Fırında Patatesli Somon

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Patatesli Somon



Tarifi - Fırında Patatesli Somon Nasıl Yapılır - Fırında Patatesli Somon Malzemeleri



Malzeme Listesi


4 Dilim Somon Balığı

3 Adet Patates

4 Adet Defne Yaprağı

1 Tutam Tuz

1 Tutam Karabiber


Fırında Patatesli Somon Nasıl Yapılır?


1 Fırın tepsisine fırın kağıdı sererek tepsiyi hazırlayın


2Balık dilimlerini yıkayın ve tuzlayarak bir kenarda sularının süzülmesi için bekletin


3 Patatesleri soyarak yarım santim kalınlığından çok olmayacak şekilde yuvarlak olarak dilimleyin, üzerlerine tuz serperek harmanlayın ve tepsinin altına yayın Dilerseniz elma dilim olarak da dilimleyebilrisiniz


4 Balık dilimlerini patateslerin üzerine koyun ve her bir dilimin üzerine bir miktar karabiber serpin, daha sonra birer yaprak defne yaprağı yerleştirin


5 Somon balığı yağlı bir balık olduğu için ayrıca yağ kullanmanıza gerek yoktur


6 Yaklaşık 45 dakika önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında pişirin


7 Balıkları düz bir tabağa alarak yanında bol salata ile servis edin

Not:


1 Somon balığı yerine levrek, çipura ya da benzeri balıkları kullanabilirsiniz


2 Kullanacağınız balıklar az yağlı ise üzerlerinde bir miktar zeytinyağı gezdirebilirisiniz


3 Balıkları bütün olarak fırına atacaksanız, üzerlerine boylamasına biz çizik atarsanız içlerinin daha rahat pişmesini sağlarsınız


Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla