Yalnız Mesajı Göster

Somon İzgara

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Somon İzgara



Somon Izgara Tarifi - Somon Izgara Nasıl Yapılır - Somon Izgara Malzemeleri




Malzeme Listesi


4 Adet Somon Fileto

1 Yemek Kaşığı Hardal

2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

1 Tatlı Kaşığı Tuz

Yarım Demet Dereotu


Servis Önerisi İçin

2 Yemek Kaşığı Yer Elması

1 Tatlı Kaşığı Tuz

2 Diş Sarımsak

5 Adet Patates


Üzeri İçin

Bir kaç Dal Dereotu (Arzu edilirse)


Somon Izgara Nasıl Yapılır?


1 Sosu hazırlamak için derince bir kase içine 2 yemek kaşığı zeytinyağını, 1 tatlı kaşığı hardalı, bir çay kaşığı karabiber ve bir çay kaşığı ince pul biberi karıştırın Dereotunu yıkayıp, suyunu iyice süzdükten sonra incecik kıyarak karışıma ekleyin


2 Somon dilimlerini yıkayıp, suyunu süzerek, hazırladığınız sosun her tarafına bulanmasını sağlayın ve sos kasesinin içine yerleştirerek, buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin


3 Orta hararetli ızgarada, balıklar ızgaradan yaklaşık 10 santim kadar mesafede her iki tarafı da kızarana dek ağır ağır pişirin


Servis önerisi:


1 3 adet sarımsağı havanda tuz ile iyice dövün Patateslerin etrafına kolayca sürülebilmesi için içine bir iki yemek kaşığı su ilave edin, 2 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte ve karıştırın


2 Fırın tepsisine fırın kağıdı serin Patatesleri soyup yıkayarak, sarımsak, tuz ve tereyağı ile birlikte hazırladığınız sos ile bir kasede harmanlayın Tereyağının patateslerin her yerine bulanmış olmasına dikkat edin


3 Patatesleri fırın tepsisine koyarak yaklaşık 30 dakika üzerleri kızarana dek 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin


4 Somon dilimlerinin yanına koyarak servis yapın


5 Dilerseniz somon ve patates ile hazırladığınız tabağın üzerine ince kıyılmış dereotu da serpebilirsiniz


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla