Yalnız Mesajı Göster

Yumurtalı Karides Tava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yumurtalı Karides Tava



Yumurtalı Karides Tava Tarifi - Yumurtalı Karides Tava Nasıl Yapılır - Yumurtalı Karides Tava Malzemeleri


Malzeme Listesi


* 50 Adet Karides (Orta Boy)

* 1 Çay Kaşığı Tuz

* 1 Adet Limon

* 1 Kahve Fincanı Un (Beyaz)

* 1 Kahve Fincanı Galeta Unu

* 2 Adet Yumurta

* 1 Su Bardağı Ayçiçek Yağı


Yumurtalı Karides Tava Nasıl Yapılır?


1 Eğer dondurulmuş karides kullanacaksanız once karideslerin buzunu çözdürmenize gerek yoktur


2 Teflon bir tava ya da genişçe bir tavayı hafifçe kızdırın ve dondurulmuş karidesleri içine atın Karidesler sularını bırakacaklardır Üzerine bir yemek kaşığı sirke ilave edin ve iyice kaynadıktan sonra 4 ya da 5 dakika kadar çevirin Ateşte daha uzun süre kalmasın ya da kaşıkla çok fazla çevirmeyin Karidesler dağılabilirler Daha sonra karidesleri bir kenara alın ve tavada biriken suyu dökün


3 Yumurtaları yayvan bir kapta çırpın Beyaz un ve galeta ununu ayrı ayrı yayvan tabaklarda hazır edin


4 Yağı tavaya alarak kızdırın


5 Karidesleri önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın ve üzerlerine biraz bastırarak tavada kolay kızarmaları için şekil verin


6 Karidesleri birbirine değmeyecek şekilde kızgın yağa atın ve 2 ya da 3 dakika dış rengi pembeleşinceye dek kızartın Çok uzun süre tutarsanız karidesler yanabilir Piştikten sonra süzgeç ile yağdan çıkartın


7 Servis yaparken üzerlerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirin ve limon dilimleri ile süsleyin


8 Dilerseniz hazır olarak marketlerde satılan deniz mahsulleri sosu ya da tarator sos ile de servis edebilirsiniz


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla