Konu
:
Güveçte Karides Sade
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Karides Sade
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Karides Sade
Güveçte Karides Sade Tarifi - Güveçte Karides Sade Nasıl Yapılır - Güveçte Karides Sade Malzemeleri
Malzeme Listesi
Yarım Kilogram Karides
4 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Ayçiçek Yağı
1 Su Bardağı Kaşar Peynir (Rendelenmiş) ya da Mozeralla
Güveçte Karides Sade Nasıl Yapılır?
1
Eğer ayıklanmış ve dondurulmuş karides kullanacaksanız karideslerin buzlarını önceden çözdürmenize gerek yoktur
Teflon bir tava ya da genişçe bir tavayı hafifçe kızdırın ve dondurulmuş karidesleri içine atın
Karidesler sularını bırakacaklardır
Üzerine bir yemek kaşığı sirke ilave edin ve iyice kaynadıktan sonra 4 ya da 5 dakika kadar çevirin
Ateşte daha uzun süre kalmasın ya da kaşıkla çok fazla çevirmeyin
Karidesler dağılabilirler
Daha sonra süzgeç yardımı ile bir başka kaba alın ve tavadaki fazla suyu süzün
2
Eğer ayıklanmamış ve taze karides kullanıyor iseniz bir kilo yeterli olacaktır
Karidesleri bütün halde kaynar suya atın ve pembeleşinceye dek pişirin
Çıkardıktan sonra baş kısımlarını koparın, kabuklarını soyun ve sırt taraflarına bıçağın ucu ile boydan boya bir çizik atın, bağırsaklarını üst kısımdan kuyruk kısmına doğru çıkarın
3
Tereyağını tavaya alın, yanmaması için ayçiçek yağını da ekleyin ve yağı kızdırın
Sarımsakları ince doğrayarak yağa atın ve biraz yumuşatın
4
Karidesleri de ekleyin, üzerlerine tuz ve pulbiber ekleyin, ve yağda birkaç dakika çevirin
Üzerine yarım çay bardağı sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin
5
Pişen karidesleri bir fırın kabına ya da güvece alarak üzerine bolca kaşar veya mozarella peyniri rendeleyip 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika fırınlayın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul