Yalnız Mesajı Göster

Fırında Soğanlı Levrek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Soğanlı Levrek



Fırında Soğanlı Levrek Tarifi - Fırında Soğanlı Levrek Nasıl Yapılır - Fırında Soğanlı Levrek Malzemeleri



Malzeme Listesi


2 Adet Levrek

1 Adet Soğan

Yarım Çay Kaşığı Karabiber

1 Tatlı Kaşığı Kekik

1 Çay Kaşığı Tereyağı


Fırında Soğanlı Levrek Nasıl Yapılır?


1 Bütün levrekleri ayıklayarak yıkayın ve sularının süzülmesi için süzgeçe alın


2 Soğanı yemeklik ve olabildiğince ince doğrayarak bir çay kaşığı tuz ile ovun Üzerine yarım çay kaşığı karabiber ve bir tatlı kaşığı kekik ekleyerek karıştırın


3 Her bir levreği kaplayacak büyüklükte iki adet fırın kağıdını serin


4 Levreklerin yan taraflarına uzunlamasına yarım santimden daha az derinlikte olacak birer çizik atınSoğanla hazırladığınız harçtan levreklerin hem içine hem de açtığınız çiziklerin içine doldurun


5 Eğer balıklar az yağlı ise üzerlerine birer fındık büyüklüğünde tereyağı da koyabilrisiniz


6 Fırın kağıdını açık yer kalmayacak şekilde kapatın ve balıkları fırın tepsisine alın


7 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişiririn Fırını kapattıktan sonra yemeği kağıtları açmadan, fırının içinde 10 dakika daha dinlendirin


8 Kıvırcık salata ile servis edebilirsiniz


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla