Konu
:
Fırında Soğanlı Levrek
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Soğanlı Levrek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Soğanlı Levrek
Fırında Soğanlı Levrek Tarifi - Fırında Soğanlı Levrek Nasıl Yapılır - Fırında Soğanlı Levrek Malzemeleri
Malzeme Listesi
2 Adet Levrek
1 Adet Soğan
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1 Çay Kaşığı Tereyağı
Fırında Soğanlı Levrek Nasıl Yapılır?
1
Bütün levrekleri ayıklayarak yıkayın ve sularının süzülmesi için süzgeçe alın
2
Soğanı yemeklik ve olabildiğince ince doğrayarak bir çay kaşığı tuz ile ovun
Üzerine yarım çay kaşığı karabiber ve bir tatlı kaşığı kekik ekleyerek karıştırın
3
Her bir levreği kaplayacak büyüklükte iki adet fırın kağıdını serin
4
Levreklerin yan taraflarına uzunlamasına yarım santimden daha az derinlikte olacak birer çizik atın
Soğanla hazırladığınız harçtan levreklerin hem içine hem de açtığınız çiziklerin içine doldurun
5
Eğer balıklar az yağlı ise üzerlerine birer fındık büyüklüğünde tereyağı da koyabilrisiniz
6
Fırın kağıdını açık yer kalmayacak şekilde kapatın ve balıkları fırın tepsisine alın
7
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişiririn
Fırını kapattıktan sonra yemeği kağıtları açmadan, fırının içinde 10 dakika daha dinlendirin
8
Kıvırcık salata ile servis edebilirsiniz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul