Konu
:
Fener Balığı Buğulama
Yalnız Mesajı Göster
Fener Balığı Buğulama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fener Balığı Buğulama
Fener Balığı Buğulama Hazırlanışı - Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
MALZEMELER
1 kg
fener balığı (fileto çıkarılmış)
2 adet orta boy domates
3-4 adet sivri biber
1 limonun suyu
2 adet orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 dişsarmısak
Tuz,Karabiber
3-4 adet defne yaprağı
HAZIRLANIŞI
Balıkları yıkadıktan sonra yayvan bir tencereye dizin
Domateslerin kabuklarını soyup, halka halka doğrayın
Dilimlenmiş domatesleri balıkların üzerine yerleştirin
ince doğranmış biber ile halka şeklinde doğranmış soğanı balıkların üzerine serpiştirin
Bir kabın içinde zeytinyağı limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp, balığın üzerine dökün
Birkaç defne yaprağı da ilave ederek tencerenin kapağını kapatın
Orta hararetli ateşte 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra düzgün bir biçimde servis tabağına alın
Fener buğulamanı üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul