Yalnız Mesajı Göster

Fener Balığı Buğulama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fener Balığı Buğulama



Fener Balığı Buğulama Hazırlanışı - Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri

MALZEMELER
1 kg fener balığı (fileto çıkarılmış)

2 adet orta boy domates

3-4 adet sivri biber

1 limonun suyu

2 adet orta boy soğan

1/2 demet maydanoz

1 çay bardağı zeytinyağı

1 dişsarmısak

Tuz,Karabiber

3-4 adet defne yaprağı


HAZIRLANIŞI
Balıkları yıkadıktan sonra yayvan bir tencereye dizin Domateslerin kabuklarını soyup, halka halka doğrayın Dilimlenmiş domatesleri balıkların üzerine yerleştirin

ince doğranmış biber ile halka şeklinde doğranmış soğanı balıkların üzerine serpiştirinBir kabın içinde zeytinyağı limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp, balığın üzerine dökün

Birkaç defne yaprağı da ilave ederek tencerenin kapağını kapatınOrta hararetli ateşte 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra düzgün bir biçimde servis tabağına alın

Fener buğulamanı üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla