Deniz Mahsulleri Paella
Malzemeler:
8 adet temizlenmiş midye
200 gr karides (ayıklanmış ve haşlanmış)
¾ fincan beyaz pirinç
3 adet yeşil soğan (ince doğranmış)
1 kutu doğranmış domates
2/3 fincan bezelye
1 tablet tavuk bulyon
¾ çay kaşığı kekik
¼ çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Deniz Mahsulleri Paella
*Soğan, pirinç, domates, tavuk suyu, kekik, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın
*Kısık ateşte pilav pişirir gibi pişirin
*Piştikten sonra fırın kabına alın Üzerlerine midye, karides ve bezelyeleri ekleyin
*Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dk pişirin
*Fırından çıkarıp servis tabağına alın Üzerlerine doğranmış yeşil soğan serperek servis yapın
|