Konu
:
Bardakta Barbunya
Yalnız Mesajı Göster
Bardakta Barbunya
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bardakta Barbunya
Bardakta barbunya tarifi - Bardakta barbunya nasıl yapılır - Bardakta barbunya balığının yapılışı
Malzemeler
8 adet barbunya
1 kg tekir
2 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 dilim bayaet ekmek
3 diş sarımsak
1 fincan zeytinyağı
6 adel milföy hamuru
Tuz
Karabjber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yapılışı:
Ön hazırlık olarak tekir ve barbunyaların kafasını, kılçıklarını, sırt ve karınaltı yüzgeçlerini çıkarın
Sonra keskin bir bıçak yardımıyla pullarını kazıyın
Bol su ile yıkayın
Geniş bir tavaya zeytinyağını alın
Kızdıktan sonra, filetosunu çıkardığınız balıkları arkalı önlü kızartın
Fazla yağını süzmek için balıklan kağıt mutfak havlusunun üzerine alın
Maydanozları ve dereotunu ince ince kıyın
Bayat ekmek içlerini elinizle ufalayarak, maydanozlu karışımın üzerine serpin
Sonra tuzu, karabiberi ve dövülmüş ceviz içlerini ekleyin, iyice harmanladıktan sonra 1 fincan zeytinyağını dökün ve karıştırın
Geniş ağızlı şarap bardaklarına önce bir sıra kızartılmış barbunya fileto dizin
Üzerine maydanozlu karışımdan dilediğiniz miktarda yerleştirin
Karışımın üzerine kızartılmış tekir filetoları dizin
Son olarak maydanozlu karışımdan bardağa yeterince yerleştirin
Bardağın ağzını milföy hamuru ile kapatın
Bardağı, içi su dolu bir fırın tepsisine yerleştirin
Önceden ısıtılmış 250 dereceli fırında milföy hamuru kızarana dek pişirin
Fırından çıkardıktan sonra soğumasını beklemeden servis tabağına tersyüz ederek, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul