Konu
:
Kılıçbalığı Carpaccio
Yalnız Mesajı Göster
Kılıçbalığı Carpaccio
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kılıçbalığı Carpaccio
İtalyan Mutfağı - İtalyan Usulü Kılıç Balığı - Kılıç Balığı Filetosu Nasıl Pişirilir
Malzemeler:
4 kişilik
240 gram kılıçbalığı filetosu
1 adet küçük top salata
1 adet orta boy endive salata
10 adet kıvırcık salata yaprağı
20 gram küçük tatlı domates
3 dilim portakal dilimi
1 adet yeşil misket limonu (1/4 normal limon da olabilir)
1 çay bardağı saf zeytinyağı
10 gram taze mercanköşk
1 çay kaşığı çekilmiş beyaz biber
1 adet limon suyu
Tarifi:
Kıvırcık salatayı yıkayın
Endive salata ve kıvırcık salatayı doğrayıp karıştırın ve buzdolabında saklayın
Kılıçbalığını ince dilimler halinde keskin bir bıçakla doğrayıp porselen bir tabağa yerleştirin
Portakal ve limon suyu ile terbiye edin
Lezzet vermek için tuz, biber ve bir tutam ince kıyılmış taze mercanköşkü serpip üstüne biraz yağ gezdirin
Hazırladığınız kılıçbalığını terbiye etmek için buzdolabında en az iki saat bekletin
Servis tabağının ortasına daha önceden hazırladığınız salatayı koyun
Terbiye edilmiş suyla birlikte ince kıyılmış kılıçbalığını salatanın ortasına yerleştirin
Portakal, misket limonu ve küçük tatlı domateslerle servis tabağının kenarlarını süsleyerek üzerine biraz saf zeytinyağı gezdirin
Not: Endive salata, yaprak şeklindedir ve büyük marketlerde bulunur
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul