Yalnız Mesajı Göster

Salamura Domatesli Alabalık Filetosu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salamura Domatesli Alabalık Filetosu



Alabalık Nasıl Pişirilir - Alabalık Filetosu Nasıl Yapılır - Marine Edilmiş AlabalıkTarifi
Malzemeler


Kıyılmış maydanoz 20 gr

Dövülmüş Sarımsak 4 diş

Zeytinyağı 50 ml

Küp doğranmış Domates 750 gr

Domates püresi 50 gr

Tuz, Karabiber Yeterince

Limon Suyu 2 Adetten

Alabalık Filetosu 8 Fileto

Yapılışı


Alabalıkları temizleyin ve filetolar şeklinde kesin


Geniş yüksekliği az bir kapta,zeytin yağını orta ateşte ısıtın ve Soğan ve sarımsağı pişinceye kadar kavurun


Domates püresini ve doğranmış domatesleri ekleyin 5-10 dakika boyunca karıştırın


Limonsuyu, tuz ve karabiber ile filetoları marine edin


Sıcak domates sosunun içine filetoları tek katman şeklinde dizin Kaynamaya bırakın Kaynadıktan sonra ateşten alın


Balık fletolarını servis tabağına dizin üzerine bir kaşık yardımıyla sos koyun


Kıyılmış maydanozları bütün tabağın ve yemeğinüzerine gelecek, dekoratif görünecek şekilde serpin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla