Konu
:
Deniz Mahsullü Risotto
Yalnız Mesajı Göster
Deniz Mahsullü Risotto
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Deniz Mahsullü Risotto
italyan usulü rüsotto - kalamarlı risotto - risotto nasıl yapılır - risotto tarifi - levrekli risotto
Malzemeler
180 gr
pirinç
120 gr
kuru soğan
15 gr
sarımsak
120 gr
kalamar
120 gr
somon parça
120 gr
levrek
140 gr
domates sos
15 gr
tereyağı
16 yaprak fesleğen
12 cl
zeytinyağı
Tuz,
karabiber
Hazırlanışı
Soğan ve sarımsak kuşbaşı doğranır
Bir kap içerisinde zeytinyağı ile soğan, sarımsak ve fesleğen kavrulur
İçerisine pirinç ve kalamar ilave edilerek iki dakika daha kavrulur
Sonra domates sos, tuz, karabiber ve balık suyu ilave edilir
Kısık ateşte 20 daki kadar pişmesi beklenir
Risotto pirinci piştikten sonra ocaktan alınarak tereyağı ile karıştırılır
Somon, levrek, sarımsaklı yağda sotelenir
İçerisine yarım kepçe balık suyu ilave edilerek 4 dakika pişirilir
Tuz ve karabiber ilave edilerek daha önce hazırlanmış olan risotto pirincinin yanında servis edilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul