Yalnız Mesajı Göster

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu



kalkan filetosu nasıl pişirilir - soslu kalkan

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 35 dk

1 kişilik

Gerekli Malzemeler :


Dikdörtgen kesilmiş kalkan fileto (180 gr)

1 orta boy kabak

1 orta boy havuç

5 çorba kaşığı süt kreması

1 kırmızı dolmalık biber

4-5 dal maydanoz

50 gr tereyağı

Süslemek için:


Birkaç dal dereotu ve maydanoz

Hazırlanışı :


1 Kabak ve havucu soyup kibrit çöpü şeklinde doğrayın Tuzlu suda haşlayıp süzün

2 Maydanozu ayıklayıp kaynar suda 4 dakika kadar haşlayın Mikserden geçirip püre yapın

3 Dolmalık biberi ayıklayıp hafif tuzlu suda yumuşayana dek 30 dakika kadar haşlayın Kabuklarını soyup püre haline getirin Püreye biraz tereyağı, tuz, biber ekleyin

4 Tereyağını tavada eritip kalkan filetoyu kızartın Tuz ve biber ekleyin

5 Servisten önce haşlanmış kabak ve havucu bir miktar tereyağında sote edin

6 Yeşil sosa kremayı ekleyin ve koyulaşana kadar kaynatın

7 Servis tabağına sotelediğiniz sebzeleri yerleştirin Üzerine balığı yerleştirip sosları yanına ilave edin Üzerini maydanoz ve dereotuyla süsleyin Sıcak olarak servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla