Konu
:
Yeşil Soslu Somon
Yalnız Mesajı Göster
Yeşil Soslu Somon
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yeşil Soslu Somon
Malzemeler:
- 4 dilim somon (kişi başı 1 er somon)
- 2 diş sarımsak
- 3-4 taze soğan yaprağı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 4 çorba kaşığı beyaz şarap
- 1 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı krema
- yarım demet maydanoz
- yarım demet dereotu
- 1,5 çorba kaşığı tereyağı
- 8 karides
Hazırlanışı:
Somon dilimlerini yıkayıp tuz ve karabiber serpin
Karidesleri ayıklayın
Sarımsak ve soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda 2-3 dakika kavurun
Şarap, sulandırılmış un ve kremayı ilave edip karıştırın
Sos koyulaşınca ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyin
Tuz ve karabiber serpip, karıştırın ve ocağın altını kapatın
Ayrı bir tavada tereyağını kızdırın
Somon dilimlerini önlü arkalı kızartın
Karidesleri ilave edip 1-2 dakika kavurun
Somon ve karidesleri servis tabağına koyu sosu gezdirin ve servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul