Yalnız Mesajı Göster

Pazı Yapraklarında Tekir

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazı Yapraklarında Tekir



MALZEMELER


6 Pazı Yaprağı

3/4 Çay Bardağı Beyaz Şarap

1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

Tuz, Nane ve Toz Karabiber


HAZIRLANIŞI


Balıkların pullarını ve içini temizleyip yıkayın Tuz ve biberle ovup bekletin Pazı yapraklarının kalın kök kısımlarını ayıklayıp fırın tepsisine yan yana dizin

Pazı yapraklarının üzerine balıkları yerleştirin


Balıkların üst kısımları açıkta kalmalıdır Şarabı üzerine döküp 210 derece ısıtılmış fırında 1 3-14 dakika pişirin


NOT: Dilerseniz balıkları ince şeritlere kesilmiş füme balıklarla sarabilirsiniz Bunun için füme somon veya füme alabalık dilimleri kullanabilirsiniz





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla