Yalnız Mesajı Göster

Enginar Kalpli Karides

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginar Kalpli Karides



MALZEMELER


3 adet enginar kalbi

20 adet donmuş karides

10 adet çeri domates

1 demet kıvırcık salata

1 adet kırmızı turp

2 tatlı kaşığı tereyağı

1 demet maydanoz

Tuz



HAZIRLANIŞI


Karideslerin üstüne 2 tatlı kaşığı tereyağı, karabiber ve tuz atıp, 3-4 dakika teflon tavada kızartın Sonra da bir kenarda bekletin


Kırmızı turpun kabuklarını soyun, rendeleyip, suyunu sıkın Maydanozu yıkayıp, kıydıktan sonra turpla karıştırın ve servis tabağına alın Üstüne doğranmış salata yapraklarını ekleyin Enginar kalpleri ve domateslerle süsleyin


Üzerine karidesleri serpiştirin Hazırladığınız sosu da salatanın üzerine dökerek servis yapın


SOSUN TARİFİ

Ayrı bir kapta ketçap, mayonez, zeytinyağ ve tuzu çırpın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla