Konu
:
Enginar Kalpli Karides
Yalnız Mesajı Göster
Enginar Kalpli Karides
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginar Kalpli Karides
MALZEMELER
3 adet enginar kalbi
20 adet donmuş karides
10 adet çeri domates
1 demet kıvırcık salata
1 adet kırmızı turp
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 demet maydanoz
Tuz
HAZIRLANIŞI
Karideslerin üstüne 2 tatlı kaşığı tereyağı, karabiber ve tuz atıp, 3-4 dakika teflon tavada kızartın
Sonra da bir kenarda bekletin
Kırmızı turpun kabuklarını soyun, rendeleyip, suyunu sıkın
Maydanozu yıkayıp, kıydıktan sonra turpla karıştırın ve servis tabağına alın
Üstüne doğranmış salata yapraklarını ekleyin
Enginar kalpleri ve domateslerle süsleyin
Üzerine karidesleri serpiştirin
Hazırladığınız sosu da salatanın üzerine dökerek servis yapın
SOSUN TARİFİ
Ayrı bir kapta ketçap, mayonez, zeytinyağ ve tuzu çırpın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul