Konu: Sashimi
Yalnız Mesajı Göster

Sashimi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sashimi



MALZEMELER


500 gr balık (somon veya ton veya levrek ya da lagos balığı olabilir)

1 adet orta boy havuç

1 adet kırmızı turp


Ayrıca;

soya sosu

acı hardal


HAZIRLANIŞI


Çiğ balığın derisini çıkarın, ikiye bölerek kılçığını atın Yani fileto olarak hazırlayın Temizlediğiniz balığın iki parçasını üst üste koyarak derin dondurucuya koyun Balık tamamen donunca, keskin bir bıçakla yarım santim kalınlığında dilimler halinde kesin


Sonra da balık dilimleri çözülünce servis tabağına yanyana dizin Havucu ve turbu uzun ince, kibrit çöpü gibi şeritler halinde kesip, servis tabağına koyarak yanında soya sosu ile servise sunun





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla