Konu
:
Sashimi
Yalnız Mesajı Göster
Sashimi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sashimi
MALZEMELER
500 gr
balık (somon veya ton veya levrek ya da lagos balığı olabilir)
1 adet orta boy havuç
1 adet kırmızı turp
Ayrıca;
soya sosu
acı hardal
HAZIRLANIŞI
Çiğ balığın derisini çıkarın, ikiye bölerek kılçığını atın
Yani fileto olarak hazırlayın
Temizlediğiniz balığın iki parçasını üst üste koyarak derin dondurucuya koyun
Balık tamamen donunca, keskin bir bıçakla yarım santim kalınlığında dilimler halinde kesin
Sonra da balık dilimleri çözülünce servis tabağına yanyana dizin
Havucu ve turbu uzun ince, kibrit çöpü gibi şeritler halinde kesip, servis tabağına koyarak yanında soya sosu ile servise sunun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul