Konu
:
Hamsi Kayganası
Yalnız Mesajı Göster
Hamsi Kayganası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsi Kayganası
Malzemesi:
Hamsi (Taze veya Salamura)½ kilogram
Yumurta(3 adet)
Yeşil Soğan(1 bağ)
Un (2 yemek kaşığı)
Maydanoz (6-7 dal)
Karabiber
Süt (1 su bardağı)
Yapılışı :
Hamsi ayıklanır, kılçıkları çıkarılıp üç-dört parçaya ayrılır
İçine yeşil soğan maydanoz ince ince doğranır
Yumurtalar kırılır, tuz ve karabiber ilave edilip, sütle açılır
Krep kıvamında hazırlanır
Tavaya çok az sıvıyağ koyulup, kızdırılır
Daha sonra hazırlanan karışımdan 1-2 kepçe dökülür
İnce bir şekilde yayılır ve kızartılır
(Kızarırken tava yavaş yavaş sallanmalı
) Bir tabak yardımı ile alt üst çevrilir
Kızaran kayganalar düz servis tabağına alınır
Hazırlanan krepler bitene kadar kızartma işlemine devam edilir
Kızaran kayganalar üst üste konulup, dilimlenir
Yada tek tek rulo şeklinde sarılıp, servis tabağına yerleştirilir
Arzuya göre yeşil soğan, salata ve marul ile süslenerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul