Konu
:
Güveçte Mezgit
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Mezgit
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Mezgit
Malzemeler:
8-10 adet mezgit balığı filetosu
Tuz, Tane karabiber
3-4 adet orta boy domates
4 çorba kaşığı zeytin yağı1 adet ince kıyılmış orta boy soğan
2 diş ince kıyılmış sarımsak
1 adet defneyaprağı
Yapılışı:
Mezgit filetolarını tuzla ve tane karabiberle terbiyeleyin
Filetoları rulo gibi sarıp beklin
4 çorba kaşığı zeytin yağını bir tavaya koyup kızdırın
İçine ince kıyılmış soğan, sarımsak ve defne yaprağını atıp çevirin
Küp şeklinde doğradığınız domatesi ilave edin
Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin
(Domateslerin çekirdekli kısımlarını çıkararak doğrar ve malzemeye ilave ederseniz, daha lezzetli olur
)
Hazırladığınız mezgit filetolarını, uç kısımları alta gelecek şekilde güveç kabına dizerek yerleştirin
Domatesli , soğanlı, sarımsaklı ve defne yapraklı harcı üzerine dökün
Güvecin ağzını sıkıca bir kapak veya, alüminyum folyo ile kaplayıp kısık ateşte 15 - 20 dakika kadar pişirin
Pişen mezgit güvecini sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul