Konu
:
Kaplanmiş Hamsi Tava
Yalnız Mesajı Göster
Kaplanmiş Hamsi Tava
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaplanmiş Hamsi Tava
malzemeler
1 kg
hamsi
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
8-10 dal maydanoz
1 limon
1 orta boy domates
yapılışı
Hamsinin başını ve kılçıklarını çıkartınız
Bol su ile yıkayıp suyunu süzünüz
Derin bir kaba yumurta, un ve tuz koyup çarparak bulamaç yapınız
Balıkları içine koyarak alt üst edip her tarafını bulamaçlayınız
Yağsız tavaya 2 çorba kaşığı sıvıyağ koyup biraz kızdırınız
Hamsinin hepsini tavaya yerleştirip bastırarak düzeltiniz
Üstüne kapak örtüp, hafif hararetli ısıda ara sıra tavanın yerini değiştirerek her tarafını pembe renkte pişiriniz
Kapak yardımı ile alt üst ederek diğer yüzünü de ayni şekilde pişirip yuvarlak servis tabağına alınız
Etrafını limon ve domates dilimleri, maydanoz dalları ile süsleyiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul