Yalnız Mesajı Göster

Fındıklı Uskumru Tava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Uskumru Tava



Malzeme


2 adet uskumru

1 çay bardağı fındık içi (Kıyılmış, kavrulmuş)

2 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un

1 çay bardağı Bizim Ayçiçek Yağı

4 çorba kaşığı Bizim Margarin

4 demet taze soğan (İnce kıyılmış)

2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)

1 adet domates (Kabuğu soyulmuş, ince kıyılmış)

½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış)

1 tatlı kaşığı bal

1 tatlı kaşığı sirke

Tuz

Karabiber
Hazırlanışı


• Tavada Bizim Ayçiçek Yağı'nı kızdırın

• Balıklara tuzu ve karabiberi serpiştirip, Bizim Mutfak Un'a bulayın

• Daha sonra balıkları kızgın yağın içine yatırın Alt üst çevirerek kızartın Servis tabağına dizin

• Diğer tavaya Bizim Margarin'i, soğanı, sarımsağı koyup, ağaç kaşıkla karıştırın

• Domatesleri ve fındık içini ilave edip, 2 dakika daha karıştırın

• Balı ve sirkeyi de ekledikten sonra lezzetini kontrol edin

• Bu karışımı kaşıkla balıkların üzerine yayın Arzuya göre süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla