Konu: Midye Firin
Yalnız Mesajı Göster

Midye Firin

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Midye Firin



Malzemeler

1 Adet Sogan

1 Dis Sarmisak

2 Yemek Kasigi Margarin

2 Yemek Kasigi Un

1 Adet Yumurta

150 gr

Taze

Kasar Peyniri

Tuz,

Karabiber

500 gr

Midye (dondurulmus)

2 Adet Taze Sogan

Tarifi

Sogani kiyin, sarmisagi ezin Her ikisini yagda pembelestirin

Dondurulmus midyeleri çözülmeden soganlarla karistirin ve bir tasim kaynatin

Yarim su bardagi su, un, yumurta, tuz ve karabiberi karistirin

Kasar peynirini rendeleyin, üçte ikisini karisima ekleyin

Bu sosu midyelede karistirin Isiya dayanikli bir kaba bosaltin

Kalan peyniri üzerine koyup 25C0 isitilmis firinin alttan ikinci rafinda 15 dakika pisirin

Taze soganin yesil kisimlari ince ince kiydiktan sonra midyelerin üzerine serpin Sicak olarak servis yapin

Dondurulmus midyeleri de tüm dondurulmus hayvansal gidalar gibi çözülmeden kullanin Bu esnada su birakacaklari için hazirlayacaginiz yemege su koymayin Eger gereksinim duyarsaniz çok az ilave edin

Alıntı Yaparak Cevapla