Yalnız Mesajı Göster

Fırında Peynirli Mezgit Balığı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Peynirli Mezgit Balığı



malzemeler


6 parça mezgit fileto

1 su bardağı hazır süt kreması

6 parça orta yağlı beyaz peynir (kibrit kutusu büyüklüğünd

6 dilim domates (halka halinde doğranmış)

2 adet yeşil sivri biber

8-10 adet tane karabiber

2 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı


Mezgit balığını balıkçıya fileto olarak hazırlatın Yani kılçık, kemik ve derilerini çıkarttırın Balık parçalarını yıkayıp süzün


Kibrit büyüklüğünde 6 adet beyaz peynir hazırlayın Domatesleri yarım santim kalınlığında halkalar halinde dilimleyin Sivri biberleri incecik doğrayın Orta boy bir fırın kabını sıvıyağla yağlayıp, balık parçalarını aralarında boşluk bırakarak kaba yerleştirin


Balık parçalarının üzerlerine sırasıyla beyaz peynir, domates ve sivri biber yerleştirin Kremayı büyük bir kaseye aktarıp çatalla 1-2 dakika kadar çırptıktan sonra balıkların üzerine gezdirin Üzerlerine tane karabiber serpin


Balıkları 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında peynirler eriyinceye kadar, 25 dakika pişirip çıkarın Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla