Konu
:
Zeytinyaglı Mezgit Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyaglı Mezgit Sarma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyaglı Mezgit Sarma
Gerekli Malzemeler :
2 adet mezgit balığı filetosu
1 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kıyılmış nan
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşı
Hazırlanışı:
Balığı kaynar suda biraz haşlayın
Küçük parçalara ayırın
Soğanı sıvıyağda kavurun
Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edin
Pirinci ekleyip hafifçe kavurun
Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun
Dereotu, nane, maydanoz, karabiber ve tuzu ilave edin
Yaprağı yumurtalığın içine yerleştirip, ortasını çukurlaştırın
Hazırladığınız balıklı harçtan 1 miktarı yaprağın ortasına koyun
Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça gibi sarın
Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayın
Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin
1/2 su bardağı su ilave edin
Kısık ateşte 15 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul