Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyaglı Mezgit Sarma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyaglı Mezgit Sarma



Gerekli Malzemeler :


2 adet mezgit balığı filetosu

1 su bardağı pirinç

2 adet soğan

1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık

1 çorba kaşığı dolmalık üzüm

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çorba kaşığı kıyılmış nan

1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

1 çorba kaşı

Hazırlanışı:


Balığı kaynar suda biraz haşlayın Küçük parçalara ayırın

Soğanı sıvıyağda kavurun Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edin Pirinci ekleyip hafifçe kavurun Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun Dereotu, nane, maydanoz, karabiber ve tuzu ilave edin

Yaprağı yumurtalığın içine yerleştirip, ortasını çukurlaştırın

Hazırladığınız balıklı harçtan 1 miktarı yaprağın ortasına koyun Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça gibi sarın Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayın

Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin 1/2 su bardağı su ilave edin Kısık ateşte 15 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla