Yalnız Mesajı Göster

Hamsili Kaygana

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsili Kaygana



MALZEMESİ

20 adet hamsi

1 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı süt

1 yemek kaşığı margarin

6 adet yumurta

Karabiber

Tuz


TARİF

Hamsilerin kılçıklarını çıkarıp, kafalarını koparın Her birinin içine tuz ve karabiber koyun Hamsileri ikişer ikişer, karın kısımlarından birleştirin

Cam bir kasede yumurta, ince doğranmış soğan, karabiber ve tuzu çırpın

Teflon tavada yağı eritip yumurtalı karışımı dökün Üstüne hamsileri dizip kapağı kapatın Çok kısık ateşte arada bir tavayı sallayarak hamsilerin altını pişirin Sonra uygun boydaki bir tabak yardımıyla hamsileri ters yüz edin ve diğer kısmını da kızarttıktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla