Konu
:
Çiroz
Yalnız Mesajı Göster
Çiroz
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çiroz
MALZEMELER
100 adet uskumru
350 gr mutfak tuzu
HAZIRLANIŞI
Balıkların hepsini bir kaba koyup üzerine tuz dökün ve iyice karıştırın
12 saat böylece bekletin
Daha sonra temizleyip güzelce yıkayın
Sularının süzülmesi için bir süre süzgeçte bekletin
Üçerli ya da dörderli olarak ipe dizip güneşte kurutun
Kurutma sırasında yağmurdan korumanız gerekir
Bir iki hafta sonra çirozlar yenecek kıvama gelecektir
Uskumru, nisan ve mayıs aylarında kurutmak için uygundur, diğer aylarda arzu ederseniz istavritlede çiroz yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul