Konu
:
Hamsi Dürüm
Yalnız Mesajı Göster
Hamsi Dürüm
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsi Dürüm
Malzemeler
Hamsi (yiyenlerin sayısına göre alın)
Mısır unu
Tuz
Bir tatlı kaşığı tereyağ
Bir tatlı kaşığı zeytinyağı
yapılışı
Hamsilerin kafalarıyla beraber içinide alarak temizliyorsunuz
Yada balıkçıya temizletiyorsunuz
(İsterseniz kılçıklarını da ayıklayabilirsiniz
)
* Balıkları iyice temizledikten sonra yıkanıyor
bir süzgece koyun ya da bir gazete üzerine yayın, balıkların suyu süzülsün
Daha sonra balıkları biraz tuzla karabiberi karıştırarak içine dışına sürün
* Krep tavasına mısır ununa bulayarak kuyrukları iç kısma gelecek şekilde, yan yana aralarında boşluk bırakmadan daire şeklinde diziyorsunuz
Kısık ateşte yavaş ,yavaş hamsileri pişiriyorsunuz
*Hamsilerin bir tarafı iyice kızardıktan sonra üzerine düz bir kapak kapatıp ona alarak Yavaşça kapakta kalan hamsilerin diğer tarafını döndürerek tekrar tavaya kaydırıyorsunuz
Böylece pişmemiş olan taraf alta gelir
O tarafını da pişirdikten sonra tekrar kapağa alın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul