Yalnız Mesajı Göster

Mayonezli Mezgit

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mayonezli Mezgit



MALZEMELER


1 kg mezgit

1 küçük boy tat mayonez

1 adet orta boy soğan

1 adet havuç

2 su bardağı su

3 adet defne yaprağı

1/2 limon suyu

Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI


Mezgitleri ayıklayıp, yıkayın Balık, dörde bölünmüş soğan, havuç, defne yaprağı, tuz, karabiber ve limon suyunu bir tencereye koyun

Malzemelerin üzerine 2 su bardağı su ekleyip kaynatın Kaynarken suyun yüzeyinde oluşan köpüğü delikli bir kepçe ile alın Mezgit pişinceye kadar 10-15 dakika haşlayın

Balığı kendi suyu içinde soğuttuktan sonra suyunu süzün, derisini ve kılçıklarını çıkartıp, küçük parçalara bölün

Balık parçalarının üzerini mayonezle kaplayıp çatalla şekillendirin

Mayonezli mezgit salata yaprakları, limon dilimleri ve dereotu ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla