Yalnız Mesajı Göster

Beşamelli Kalamar Güveci

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamelli Kalamar Güveci



MALZEMELER


250 gr dondurulmuş kalamar

6 mantar

2 soğan

3 sivribiber

2 çorba kaşığı limon suyu

2-3 dal maydanoz

2 domates

2 çorba kaşığı sıvıyağ

Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri

Tuz, karabiber

1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri

Beşamel sos için:

1 çorba kaşığı margarin

1 çorba kaşığı un

YAPILIŞ TARİFİ


Mantarları temizleyip dilimleyin Kararmaması için üzerine limon suyu

gezdirin Soğanları soyup kıyın Biberleri temizleyip doğrayın Maydanozu

kıyın Domatesleri soyup doğrayın

Sıvıyağı tavada kızdırın Soğanı sote edin Mantar, sivri biber ve domatesi

ilave edip pişirin Kalamarları ekleyip tuz ve karabiber serpin ve

kısık ateşte pişirin

Beşamel sos için; margarini tavada eritin Unu ilave edip pembeleşinceye

kadar kavurun Sütü azar azar ekleyin Koyulaşıncaya kadar sürekli

karıştırarak pişirin

Kalamarlı karışımı güveç kabına alın Maydanozu serpip beşamel sosu

gezdirin ve kaşar peyniri serpiştirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı

fırında pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla