Konu
:
Beşamelli Kalamar Güveci
Yalnız Mesajı Göster
Beşamelli Kalamar Güveci
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beşamelli Kalamar Güveci
MALZEMELER
250 gr dondurulmuş kalamar
6 mantar
2 soğan
3 sivribiber
2 çorba kaşığı limon suyu
2-3 dal maydanoz
2 domates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
Beşamel sos için:
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
YAPILIŞ TARİFİ
Mantarları temizleyip dilimleyin
Kararmaması için üzerine limon suyu
gezdirin
Soğanları soyup kıyın
Biberleri temizleyip doğrayın
Maydanozu
kıyın
Domatesleri soyup doğrayın
Sıvıyağı tavada kızdırın
Soğanı sote edin
Mantar, sivri biber ve domatesi
ilave edip pişirin
Kalamarları ekleyip tuz ve karabiber serpin ve
kısık ateşte pişirin
Beşamel sos için; margarini tavada eritin
Unu ilave edip pembeleşinceye
kadar kavurun
Sütü azar azar ekleyin
Koyulaşıncaya kadar sürekli
karıştırarak pişirin
Kalamarlı karışımı güveç kabına alın
Maydanozu serpip beşamel sosu
gezdirin ve kaşar peyniri serpiştirin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı
fırında pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul