Konu
:
İstanbul Usulü Sütlü Dil Balığı
Yalnız Mesajı Göster
İstanbul Usulü Sütlü Dil Balığı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İstanbul Usulü Sütlü Dil Balığı
Sütlü Dil Balığı Tarifi - Sütlü Dil Balığı Yapılışı - Sütlü Dil Balığı Nasıl Yapılır - Sütlü Dil Balığı Malzemeleri
500 gr dilbalığı fileto
35 gr tereyağı
1 çay bardağı un
1 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım limonun suyu
2 dal dereotu
Tuz
1
Bir çorba kaşığı tereyağını tavada kızdırın
Dilbalığı filetoyu önlü arkalı kızartıp başka bir tabağa alın
Kapağı kapalı olarak bekletin
2
Bir tavada 1
5 kaşık tereyağını kızdırın
Unu ilave edip karıştırarak kavurun
Un hafif esmerleşince süt ve yumurta sarısını ekleyip çırpın
Tuz ve limon suyunu ilave edip çırpmaya devam edin
Biraz koyulaşınca tavayı ocaktan alın
3
Balık filetolarını fırın kabına alıp üzerini beşamel sosla kaplayın
Kalan yağı küp küp kesip rendelenmiş kaşarpeyniriyle birlikte üzerine serpin
Kabı fırına verip üzeri hafif kızarıncaya kadar 8-10 dakika pişirin
Fırından alıp dereotu eşliğinde sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul