Konu
:
Domatesli Barbunya
Yalnız Mesajı Göster
Domatesli Barbunya
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domatesli Barbunya
Domatesli Barbunya Tarifi - Domatesli Barbunya Nasıl Yapılır - Domatesli Barbunya Malzemeleri
Malzeme Listesi
8 Adet Barbunya (Orta boy)
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Adet Kuru Soğan (Küçük Boy)
2 Adet Dolmalık Biber (Orta boy)
4 Adet Domates (Orta boy)
1 Adet Defne Yaprağı
2 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Yemek Kaşığı Dereotu (İnce Kıyılmış)
2 Tatlı Kaşığı Biberiye
1 Adet Limon
16 Adet Yeşil Zeytin
Domatesli Barbunya Nasıl Yapılır?
1
Barbunyaların pullarını kazıyın ve karın kısımlarını bıçak yardımı ile yarın, iyice temizleyin
2
Tereyağını bir tencerede eritin
İçerisine, piyazlık doğranmış soğanı ilave edip 3 dakika kadar soteleyin
3
Soğanın üzerine, kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılmış ve iri küp şeklinde doğranmış domates, ayıklanıp ince şeritler halinde kesilmiş dolmalık biber, derne yaprağı, tuz, ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha sotelyin
Ocaktan aldıktan sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın
4
Barbunyaları ısıya dayanıklı cam kaba yerleştirin ve üzerine biberiye serpin
Hazırladığınız domates sosunu balıkların üzerine dökün
Son olarak ince dilimlenmiş limon ve yeşil zeytinleri dizip önceden ısıtılmış orta ısıdaki fırında 25 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul