Yalnız Mesajı Göster

Gümüş Balığı Şiş

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gümüş Balığı Şiş



Gümüş Balığı Şiş Tarifi - Gümüş Balığı Şiş Yapılışı - Gümüş Balığı Şiş Nasıl Yapılır - Gümüş Balığı Şiş Malzemeleri

500 gr gümüş balığı

2 küçük dolmalık yeşil biber (beyaz kısımları ve çekirdekleri çıkarılıp 16 eşit parçaya kesilmiş)

16 orta boy mantar (yıkanıp temizlenmiş ve sapları kesilmiş)

16 adaçayı yaprağı (yıkanmış, silkelenerek kurutulmuş)

2 limon (16 eşit parçaya bölünmüş)

Marinadı:

1/3 su bardağı zeytinyağı

2 çorba kaşığı limon suyu

3 diş sarımsak (dövülmüş)

1 tatlı kaşığı tuz

3/4 tatlı kaşığı karabiber


Marinad malzemesini geniş ve yayvan bir kapta iyice karıştırınız Gümüş balıklarını marinadın içine yerleştirip karıştırınız soğuk bir yerde ara sıra karıştırarak 1 saat bekletiniz

Balıkları marinaddan çıkarıp kurulayınız (marinadı saklayınız)

Önce ızgaranızı iyice ısıtınız

Şişlere sırayla 1 gümüş balığ, bir parça yeşil biber, 1 mantar, 1 adaçayı yaprağı ve 1 dilim limon dizip, aynı sırayı izleyerek işlemi tekrarlayınız (Her şiş çubuğuna 4 balık, 4 parça yeşil biber, 4 mantar, 4 adaçayı yaprağı ve 4 parça limon dizilmiş olmalıdır)

Şişleri, üstüne ayırdığmız marinaddan biraz sürerek, ızgaraya yerleştiriniz; 10 dakika, ara sıra çevirip, zaman zaman marinaddan sürerek ızgara ediniz

Şişleri ızgaradan alıp, her birini bir servis tabağına yerleştirerek servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla