Konu
:
Biberli Gümüş Balığı
Yalnız Mesajı Göster
Biberli Gümüş Balığı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biberli Gümüş Balığı
Biberli Gümüş Balığı Tarifi - Biberli Gümüş Balığı Yapılışı - Biberli Gümüş Balığı Nasıl Yapılır - Biberli Gümüş Balığı Malzemeleri
750 gr gümüş balığı (una bulanarak tavada kızartılmış)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı kereviz (rendelenmiş)
2 büyük soğan (ince doğranmış)
1+1/2 su bardağı et suyu
500 gr domates (kabukları soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı şeker
1 büyük dolmalık biber (çekirdekleri çıkarılıp iri iri kıyılmış)
1 çorba kaşığı mısır nişastası (1/4 su bardağı soğuk suda eritilmiş)
Büyük boy derin bir tencerede zeytinyağı orta ateşte kızdırınız
Soğan ve kerevizi ekleyerek 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz
Et suyunu tencereye ekleyip, arasıra karıştırarak, kısık ateşte 10 dakika hafif hafif kaynatınız
Sonra domatesi, tuzu, sirkeyi, şekeri ve kıyılmış dolmalık biberi katarak 10 dakika daha hafifçe pişiriniz
Mısır nişastasını ağır ağır tencereye katıp ateşi yükselterek, sosu 2-3 dakika kaynatınız
Balıkları tencereye koyarak 4-5 dakika, hafifçe ısınmalarına yetecek kadar pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp, gümüş balıklı karışımı sade pilav üstüne yerleştirerek servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul