Yalnız Mesajı Göster

Acı Biberli Gümüş Balığı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acı Biberli Gümüş Balığı



Acı Biberli Gümüş Balığı Tarifi - Acı Biberli Gümüş Balığı Yapılışı - Acı Biberli Gümüş Balığı Nasıl Yapılır - Acı Biberli Gümüş Balığı Malzemeleri

750 gr gümüş balığı (una bulanarak tavada kızartılmış)

1 orta boy soğan (ince doğranmış)

3 limonun suyu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1/4 su bardağı tavuk suyu

1/2 su bardağı ketçap

1 orta boy dolmalık biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri çıkarılıp ince doğranmış)

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber

175 gr (4 su bardağı) tuzlu patlamış mısır


Soğanı büyük bir kaseye koyup, üstüne limon suyunu dökerek 3 saat, soğanlar yumuşayana kadar bir kenarda bırakınız

Zeytinyağ, tavuk suyu, ketçap, dolmalık biber, tuz, biber ve pul kırmızıbiberi soğanların durduğu kaseye katıp, kızarmış gümüş balığını de ekleyerek buzdolabında 30 dakika soğutunuz

Kaseyi buzdolabından alıp içindekileri soğutulmuş 6 kaseye bölüştürünüz Patlamış mısırı da tabaklara eşit miktarda koyup, balıkların yanında servis ediniz


Not: Bu değişik Güney Amerika yemeğinde patlamış mısır, limon tadi sosu emmesi için kullanılır Patlamış mısır yerine haşlanmış pirinç de kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla