Yalnız Mesajı Göster

Kaptan Paşa Usulü Kalkan

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaptan Paşa Usulü Kalkan



Osmanlı usulü kalkan tarifi - kaptan paşa usulü kalkan nasıl pişiirilirMalzemeler:


1500 gr'lık 1 kalkan balığı (1,5 cm kalınlığında dilimlenmiş)

3 çorba kaşığı rafine yağ

1 büyük soğan (ince doğranmış)

5 orta boy domates (doğranmış)

2 acı sivri biber (çekirdekleri ayıklanıp doğranmış)

1 büyük diş sarımsak (dövülmüş)

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber


Tarifi:


Büyük bir tencerede, bir çorba kaşığı rafine yağı orta ateşte kızdırınız


Tencereyi ateşten alıp soğan, domates ve biberlerin yarısını dibine döşeyerek sarımsağın, kekiğin, tuzun ve biberin yarısını serpiniz


Üstüne balıkları tek bir sıra halinde diziniz Balıkları kalan sebzelerle örtüp, kalan sarımsak, kekik, tuz ve biberi serperek, kalan 2 çorba kaşığı rafine yağı üstüne gezdiriniz


Ateşi kısıp tencereyi tekrar ateşe oturtarak, 30 dakika pişirdikten sonra servis ediniz


Not: Bu hazırlanması kolay kalkan yemeğini, patates püresi ve salata ile servis edebilirsiniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla