Konu
:
Ançüez Salçalı Hamsi Tavası
Yalnız Mesajı Göster
Ançüez Salçalı Hamsi Tavası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ançüez Salçalı Hamsi Tavası
Ançüez Salçalı Hamsı Tavası Tarifi - Ançüez Salçalı Hamsı Tavası yapımı için gerekli malzemeler - Ançüez Salçalı Hamsı Tavası nasıl yapılır
malzemeler:
yarım kilo hamsi
100 gram un
2 yumurta
50 gram ançüez ezmesi
75 gram peksimet yapılmış ekmek tozu
1 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 yarım bardak zeytinyağı
yeteri kadar tuz
yapılışı:
hamsilerin içini, dışını iyice temizleyip kafalarını koparın
bol akarsuda yıkayıp suyunu süzün
balıkları unlayın, çırpılmış yumurtaya batırıp çıkardıktan sonra kurutulmuş ekmek tozuna bulayın ve kızgın yağa atıp iyice kızartın
delikli bir süzgeçle tavadan alıp yağlarını süzdükten sonra benmaride bulunan servis tabağına koyup tuzlayın
beri yanda başka bir tavaya yarım bardak zeytinyağı koyun
yağ ısınınca sırasıyle dövülmüş sarmısağı, ançüez ezmesini katın ve bir iki dakika çok hafif bir ısıda bunları pişirin
salçanın yarısı buhar olup uçuncaya kadar kuvvetli ateşte kaynatın
yıkanmış ve kıyılmış maydanozu serperken tavayı ateşten indirin, salçayı servis tabağına boşaltın ve balıklarla birlikte servis yapın
hamsi yerine isteyenler istavrit veya sardalyeden de aynı yemeği yapabilirler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul