Yalnız Mesajı Göster

Baharatlı Tereyağı Soslu Gökküşağı Alabalığı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Tereyağı Soslu Gökküşağı Alabalığı



gökkuşağı alabalık nasıl pişirilir - tereyağlı alabalık tarifi - alabalık gızartması - kızarma alabalık - baharatlı alabalık - tarhunlu alabalık
Malzemeler:


4 Gökkuşağı Alabalığı, herbiri 200 g ağırlığında

4 tarhun otu dalı

3 yemek kaşığı zeytinyağı

4 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Limon suyu

1 tutam Kotányi köri harcı

1 tutam Kotányi chili biberi

1 miktar Worchestershire sosu

4 limon dilimi

Süslemek için biraz dereotu

Tarifi:


Tarhun otunu içi temizlenmiş alabalığın içerisine dağıtın


Teflon bir tavada zeytin yağını kızdırın ve hazırladığınız alabalığını iki tarafıda kızarana kadar bekleyin Alabalıkları alıp tabağa yerleştirin


Tereyağınıtavadaki et suyu ile eritip içerisine tuz, limon suyu, köri harcı, çili biberi ve Worchestershire sosunu katınız


Hazırladığınız baharatlı tereyağı sosunu Alabalık üzerine dağıtarak döktükten sonra limon dilimleri ve dereotu ile süsleyin Patates ile servis ediniz




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla