Yalnız Mesajı Göster

Taratorlu Uskumru

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taratorlu Uskumru



Taratorlu Uskumru Tarifi - Taratorlu Uskumru Yapılışı - Balık Nasıl Pişirilir

Uskumruları az tuzlu suda haşlayıp deri ve kılçıklarını ayıklayıp yalnız etlerini tabağa koyunuz Fındığı kavurup kabuklarını çıkardıktan sonra bayat ve nemli francala içi ve tuzla (isterseniz 2 - 3 diş sarımsak ile) beraber havanda macun gibi oluncaya dek dövünüz Üçte ikisini adi su, üçte birini limon suyu ya da sirke ile eze eze boza kıvamına getirerek uskumrunun üstüne dökünüz Üzerine zeytinyağı gezdirip servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla