Konu
:
Domatesli Palamut
Yalnız Mesajı Göster
Domatesli Palamut
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domatesli Palamut
palamut nasıl pişirilir - domatesli balık - uskumru nasıl pişirilir
Malzeme:
1 kilo balık (Mevsime göre palamut, kefal, uskumru, veya sardalye)
4 tane iri domates
4 baş soğan
1 limon
5-6 tane defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 fincan zeytinyağı
2 fincan su
1 kahve kaşığı karabiber
Yapılışı:
Ayıklanıp temizlenen balıklar, kılçık hizasından ortalarından kesilerek fileto çıkarılır
Tabiî uskumrudan küçük balık için fileto çıkarmaya lüzum yoktur
îri uskumru, kolyoz ve kefal balıklarını ortadan ikiye bölmek yeter, sardalyalar ise sadece kafaları koparılıp içleri temizlenerek konur
Parçalanan balıklar iyice yıkandıktan sonra kenarlı bir tepsinin içine dizilir
Diğer tarafta bir tavada halka halka doğranmış soğanlar kızdırılmış zeytinyağında 6 - 7 dakika kadar sararıncaya kadar» kavrulup buna sonra kabukları kaynar suya daldırılıp 20 - 25 saniye bekletilerek kolayca soyulmuş ve arzu edilirse çekirdekleri de temizlenmiş olan domatesler ilâve edilerek domatesler suyunu salıp çekene kadar 6 - 7 dakika süre ile pişirilir
Bu domatesli soğanlı salça bundan sonra tepsiye dizilmiş olan balıkların üzerini kaplayacak şekilde yayılarak ilâve edilir
Buna su, kesilmiş dilimler halinde limon, tuz ve defne yaprakları da konarak tepsiye bir kapak kapatılıp ağır ateş üzerinde yarım saat kadar pişirilir
Bundan sonra ateşten alınıp soğuduktan sonra üzeri kıyılmış maydanozla süslenerek servis yapılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul