Yalnız Mesajı Göster

Alabalık Pişirme Yöntemleri

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalık Pişirme Yöntemleri



alabalık nasıl pişirilir - alabalık pişirme usülleri - tuzda alabalık - kiremitte alabalık - alabalık buğulamaKiremit olan kaplarda tereyağında alabalık yemek çookkk ama çok güzeldir Fazla pişirmeye gerek yoktur Sırtını hafifçe çizmek pişirmeyi kolaylaştırır


Alabalıklar güzelce temizlendikten sonra bakkaldan torbası 1tl'ye alınabilecek olan kaya tuzunun içine yatırılarak dolaba atılırSonra Önceden 240° C'de ısıtılmış fırında yarım saatpişirin Fırından çıkarıp tabağa alın


Diğer tarafta zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın Alabalıkları zeytinyağlı sosla ve haşlanmış patateslerle servis yapabilirsiniz


Alabalık ızgara olarak yenebileceği gibi buğlaması ya da tereyağında yapılabilir


Çiftlik balıkları genelde saman gibidirAlabalığı yenebilir kılmak için ilk önce yumurta daha sonra galeta ununa batırmak gerekir Alabalık öncesinde fileto olarak hazırlanmalıdır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla