Yalnız Mesajı Göster

Çinekop Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çinekop Dolması



çinekop nasıl pişirilir - mantarlı çinekop - mantar soteli çinekop dolmasıMalzemeler:


4 kişilik

4 adet çinekop

1 adet soğan

250 gram mantar

8 diş sarımsak

1 çay kaşığı susam

1 çay kaşığı kuş üzümü

8 adet kürdan

2 adet kereviz sapı

4 adet yeşil soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

1 su bardağı sıcak su

10 adet arpacık soğan

Tuz

Kırmızıbiber

Karabiber

Tarifi:


Soğanı yemeklik doğrayın İçine ince doğranmış mantarları ekleyin Mantarlar suyunu çektiğinde baharatlarını ayarlayın, 1'er çay kaşığı kuş üzümü ve susamı da ekledikten sonra soğutun Çinekopların kılçıklarını çıkarın Sarımsakları iyice döverek balıkların içlerine koyun Hazırlanan mantar soteli harcı balıkların içine doldurun Kürdanla dikin Balıkları bir kenarda bekletin Tepsiye kereviz saplarını dizin Balıkları yeşil soğanlarla bağlayıp, kereviz yapraklarının üzerine dizin Üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1 su bardağı suyu dökün Fırında pişirin Arpacık soğanları da fırınlayıp, balıklarla birlikte servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla