Konu
:
Çinekop Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Çinekop Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çinekop Dolması
çinekop nasıl pişirilir - mantarlı çinekop - mantar soteli çinekop dolması
Malzemeler:
4 kişilik
4 adet çinekop
1 adet soğan
250 gram mantar
8 diş sarımsak
1 çay kaşığı susam
1 çay kaşığı kuş üzümü
8 adet kürdan
2 adet kereviz sapı
4 adet yeşil soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
10 adet arpacık soğan
Tuz
Kırmızıbiber
Karabiber
Tarifi:
Soğanı yemeklik doğrayın
İçine ince doğranmış mantarları ekleyin
Mantarlar suyunu çektiğinde baharatlarını ayarlayın, 1'er çay kaşığı kuş üzümü ve susamı da ekledikten sonra soğutun
Çinekopların kılçıklarını çıkarın
Sarımsakları iyice döverek balıkların içlerine koyun
Hazırlanan mantar soteli harcı balıkların içine doldurun
Kürdanla dikin
Balıkları bir kenarda bekletin
Tepsiye kereviz saplarını dizin
Balıkları yeşil soğanlarla bağlayıp, kereviz yapraklarının üzerine dizin
Üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1 su bardağı suyu dökün
Fırında pişirin
Arpacık soğanları da fırınlayıp, balıklarla birlikte servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul