Konu
:
Sebzeli Somon Balığı Sotesi
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Somon Balığı Sotesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Somon Balığı Sotesi
MALZEMELER
500 gr somon balığı filetosu (yani tüm kılçıkları ayıklanmış ve sadece balık eti şeklinde hazırlanmış)
3 adet orta boy kabak
2 adet orta boy kereviz
10-12 adet mantar
1 adet orta boy kuru soğan
4-5 diş sarmısak
6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Önce sebzelerimizi doğrayalım
İnce, uzun kabakları hiç soymadan iyice yıkayalım ve saplarını keselim
Boylamasına ikiye bölüp, ortasındaki çekirdekli kısmı oyup çıkaralım
Sonra birer parmak eninde doğrayalım
Kerevizleri soyup, iri kuşbaşı et formunda doğrayalım
Mantarlar ister çiğ ister konserve olsun boylamasına ikiye bölelim
Soğanı yemeklik incecik doğrayıp, sarmısakları da ezelim
En sonunda fileto somon balığını da kuşbaşı et formunda doğrayarak bir kenarda bekletelim
Şimdi geniş ve derin bir tavaya zeytinyağını koyarak hafif kızdıralım
Soğan ve sarmısağı katarak 2-3 dakika kavuralım
Hemen içine bütün sebzelerle beraber somonu da ekleyelim
Başlayalım karıştırarak kavurma yani soteleme işlemine
Yaklaşık 5-6 dakika sonra sebzelerin ve balığın rengi dönmeye, iyice pişmeye başlayacaktır
Tuz ve karabiberini serpiştirelim
Artık sos malzemeleri olan; tereyağı, krema ve limon suyunu ekleyip, 10 dakika daha pişirelim
En son sözümüzü de incecik kıyılmış maydanozu ekleyerek söyleyelim
Bu karışım, haşlanmış pilavın üzerine yerleştirilerek servis yapılabilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul